HACCP

HACCP regelgeving

 

Elke organisatie die met voedsel werkt of produceert hoort op een veilige manier hier mee om te gaan. Voor uzelf, uw medewerkers en klanten dient u garant te kunnen staan voor een maximale naleving van alles wat met hygiëne en veiligheid te maken heeft. Wij vinden het belangrijk om onze relaties goed te adviseren. Dit kunnen wij doordat wij HACCP gecertificeerd zijn. Wij kunnen indien gewenst een complete hygiënecheck bij u uitvoeren zodat u een goed inzicht krijgt hoe het bij u met de hygiëne gesteld is en waar nog eventuele verbeteringen kunnen plaatsvinden.

Wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen zodat u altijd up-to-date bent en blijft. Wij geven u de juiste tools en voorzien u van een complete gratis hygiënemap welke specifiek voor uw bedrijf gemaakt wordt. Deze hygiënemap is voorzien van registratielijsten, product- en doseeradviezen, schoonmaakplan, veiligheids- en productinformatiebladen, kortom alles wat te maken heeft met de verplichte documentatie en wetgeving omtrent de HACCP, zodat u gewaarborgd bent dat u alles goed voor elkaar heeft wanneer de NVWA onverwachts bij u op de stoep staat.

De NVWA legt steeds vaker maatregelen op aan bedrijven na overtredingen van de HACCP eisen. Deze maatregelen variëren van waarschuwingen en hoge boetes tot een proces verbaal wat zelfs kan resulteren tot sluiting van het bedrijf. Dit wil toch iedere ondernemer voorkomen!

De NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) voert jaarlijks steeds

meer inspecties uit d.m.v. onaangekondigde bezoeken aan bedrijven om te controleren of er voldaan

wordt aan de hygiënecode, deze controles zijn verplicht en mogen niet geweigerd worden.

HACCP Assortiment

 

Wij hebben een ruim assortiment producten en materialen welke specifiek bedoeld zijn om te gebruiken in omgevingen waar naar de HACCP richtlijnen gewerkt dient te worden. Naast de artikelen welke gebruikt kunnen worden in de horeca en voedselverwerkende bedrijven hebben wij de kennis en de artikelen in huis om bedrijven te helpen die produceren door middel van cleanrooms. Specialistische artikelen die toepasbaar zijn voor verschillende doeleinden, denk hierbij aan schaduwborden, reinigingsmiddelen, PBM’s, veiligheidsschoenen, disposables, EHBO benodigdheden etc.

Door de juiste advisering voorkomen we samen ongelukken en zorgen we ervoor dat u en uw medewerkers prettig en veilig kunnen werken!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?