Schaduwborden

Schaduwborden helpen u om optimaal de 5s-methode vanuit het Lean-management toe te passen. Het zorgt voor een veilige, schone en duurzame werkomgeving. Maar waar staat 5s voor en wat zijn de stappen om volgens de 5s-methode te werken?

S1: Scheiden (Sorteren): Hier maakt u het onderscheid tussen wat noodzakelijk en wat overbodig is. Beschadigde en kapotte voorwerpen die niet langer gebruikt worden of die onveilig zijn, moeten worden opgeruimd.
S2: Schikken: Hier dient u alle voorwerpen en gereedschappen een vaste plek te geven, de werkomgeving wordt zo georganiseerd dat iedereen gemakkelijk en snel iets kan vinden.
S3: Schoonmaken: Hier wordt de werkomgeving, de vloeren, muren en alle voorwerpen gereinigd. Dit zorgt ervoor dat vervuilingsbronnen worden uitgeschakeld en tevens voorkomt het storingen en incidenten. Tijdens deze stap worden ook de schoonmaakmethode, de standaards, de verantwoordelijkheden, de regels en normen opgesteld.
S4: Standaardiseren: De eerste 3 stappen worden een gewoonte voor u en uw collega’s door deze methodes vast te leggen. Stap 4 is het standaardiseren van de eerste 3 stappen.
S5: Standhouden: Het in stand houden van de nieuwste werkmethode en dus de eerste 4 stappen.

Naast de 5 stappen zoals hierboven beschreven vinden wij dat de 5S methode niet uit 5 stappen bestaat maar uit 6. De 6e stap is namelijk S6: Safety (veiligheid)

schaduwborden

Schaduwborden

Portuur is naast specialist op het gebied van bedrijfshygiëne en veiligheid ook specialist op het ontwerpen en produceren van schaduwborden. Wij zijn hier een aantal jaren geleden mee gestart doordat onze relaties steeds meer bezig waren de 5s-methode vanuit het Lean-management of met belangrijke audits of ISO certificeringen.

Schaduwborden zijn de perfecte tool om uw werkomgeving veilig, schoner en duurzamer te maken en passen hierdoor perfect binnen de toepassing van de 5s-methode. 

Samen met u kijken we wat de beste mogelijkheden zijn voor u. 

Het werken met schaduwborden brengt vele voordelen met zich mee:

 • Overzichtelijk
 • Opgeruimd / Hygiënisch
 • Nette, Professionele uitstraling
 • Voorkomt Ergernis, Werkt plezierig
 • Alles een vaste plaats
 • 5S-methode /Lean-management
 • Duurzaam
 • Hogere productiviteit
 • Arbeidstijd besparing
 • Verhoging arbeidsveiligheid
 • Draagt bij aan Audits en ISO certificering

Er zijn verschillende soorten schaduwborden verkrijgbaar; budget, standaard, premium OrangeBrush en Custom made. 

Wij maken de schaduwborden geheel naar uw wensen, denk hierbij aan uw bedrijfslogo, slogan, eigen teksten, kleuren, een ruimteaanduiding zoals bijvoorbeeld TD of expeditie etc. 

Kortom; het werken met schaduwborden brengt alleen maar voordelen; het is: Opgeruimd, goed georganiseerd, overzichtelijk, mooie uitstraling, verhoogde arbeidsveiligheid, toenemende motivatie, toenemende productiviteit, duurzaamheid en “last but not least” besparing op tijd, kostbare arbeidstijd! Het brengt gegarandeerd succes!

Wij hebben een speciale website ontwikkeld exclusief voor schaduwborden, www.schaduwbordenshop.nl

Neem eens een kijkje en ontdek de vele mogelijkheden! Of neem contact met ons op, mail of bel ons en wij kijken graag samen met u naar de beste mogelijkheden voor uw bedrijf.  

 

“Waar is de veger?”

“Wie heeft de handveger en blik voor het laatst gebruikt, want ik kan het nergens vinden?”

“Stond de vloertrekker net niet in de hoek?”

 

Dit zijn allemaal vragen die uw waarschijnlijk wel herkent en welke vanaf nu niet meer nodig zijn!

schaduwbord

Ga voor veiligheid!

Voorkom gevaarlijke situaties zoals struikelen en vallen door rondslingerende werkmaterialen!

Ongevallen worden doorgaans veroorzaakt door slordigheid, struikel en val- gevaar door rondslingerend materieel en uitglijden over vetvlekken. De 5S-methode is een methode om ervoor te zorgen dat uw werkomgeving altijd opgeruimd, goed georganiseerd en overzichtelijk is.

Niet alleen de arbeidsveiligheid neemt toe door het toepassen van deze methode en het plaatsen van schaduwborden, maar ook bespaart u tijd. Tijd die nu verloren gaat door het zoeken van de werkmaterialen. Uw medewerkers kunnen sneller iets vinden, dit allemaal samen zal de productiviteit verhogen. En zeker niet onbelangrijk: het is overzichtelijk en geeft een mooie, nette uitstraling.

Of u nu 1 of meerdere schaduwborden nodig heeft en u bent benieuwd wat wij voor uw bedrijf hierin kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor de verschillende mogelijkheden.