Schaduwborden

Custom made Schaduwborden!

Wij kregen vanuit onze relaties steeds meer de vraag om ze te helpen bij de invulling van de 5s- methode vanuit het Lean-management. Dit vullen we samen met de klant in door middel van schaduwborden. Speciaal voor u maken wij Custom Made schaduwborden, welke geheel ingevuld worden naar uw wensen.

Denk hierbij aan uw bedrijfslogo, eigen tekst of slogan, ruimteaanduiding zoals bijvoorbeeld Expeditie of TD. Naast deze mogelijkheden kunt u er ook voor kiezen om iedere ruimte te voorzien van een eigen kleur. Bijvoorbeeld: u kiest ervoor om de expeditie ruimte de kleur zwart te geven. De werkmaterialen op het schaduwbord krijgen de kleur zwart en tevens kunt u de benodigde werkmaterialen in het zwart verkrijgen. 

Geef kleur aan uw werkplaats!

Kleuren zijn over de gehele wereld een universele aanduiding. Door kleurcodering toe te passen voorkomt u dat uw medewerkers schoonmaakmaterialen van verschillende afdelingen of ruimtes met elkaar verwisselen. Kleurcodering is tevens ook een effectieve manier om onder andere kruisbesmetting tot een minimum te beperken.

De voordelen op een rijtje: Opgeruimd, goed georganiseerd, overzichtelijk, mooie uitstraling, verhoogde arbeidsveiligheid, toenemende motivatie, toenemende productiviteit, duurzaamheid en “last but not least” besparing op tijd, kostbare arbeidstijd!

Om u nog beter van dienst te zijn hebben wij voor de schaduwborden een speciale website ontwikkeld, bezoek onze website www.schaduwbordenshop.nl voor meer informatie. 

 

schaduwborden

“Waar is de veger?”

“Wie heeft de handveger en blik voor het laatst gebruikt, want ik kan het nergens vinden?”

“Stond de vloertrekker net niet in de hoek?”

 

Dit zijn allemaal vragen die uw waarschijnlijk wel herkent en welke vanaf nu niet meer nodig zijn!

schaduwbord

Ga voor veiligheid!

Voorkom gevaarlijke situaties zoals struikelen en vallen door rondslingerende werkmaterialen!

Ongevallen worden doorgaans veroorzaakt door slordigheid, struikel en val- gevaar door rondslingerend materieel en uitglijden over vetvlekken. De 5S-methode is een methode om ervoor te zorgen dat uw werkomgeving altijd opgeruimd, goed georganiseerd en overzichtelijk is.

Niet alleen de arbeidsveiligheid neemt toe door het toepassen van deze methode en het plaatsen van schaduwborden, maar ook bespaart u tijd. Tijd die nu verloren gaat door het zoeken van de werkmaterialen. Uw medewerkers kunnen sneller iets vinden, dit allemaal samen zal de productiviteit verhogen. En zeker niet onbelangrijk: het is overzichtelijk en geeft een mooie, nette uitstraling.

Of u nu 1 of meerdere schaduwborden nodig heeft en u bent benieuwd wat wij voor uw bedrijf hierin kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor de verschillende mogelijkheden.

Wat zijn de stappen om volgens de 5S-methode te werken?

 

S1: Sorteren: Hier maakt u onderscheid tussen wat noodzakelijk en wat overbodig is. Beschadigde en kapotte voorwerpen die niet langer gebruikt worden of die onveilig zijn, moeten worden opgeruimd.

S2: Schikken: Hier dient u alle voorwerpen en gereedschappen een vaste plek te geven, de werkomgeving wordt zo georganiseerd dat iedereen gemakkelijk en snel iets kan vinden.

S3: Schoonmaken: Hier wordt de werkomgeving, de vloeren, muren en alle voorwerpen gereinigd. Dit zorgt ervoor dat vervuilingsbronnen worden uitgeschakeld en tevens voorkomt het storingen en incidenten. Tijdens deze stap worden ook de schoonmaakmethodes, de standaards, de verantwoordelijkheden en regels en normen opgesteld.

S4: Standaardiseren: De eerste 3 stappen worden een gewoonte voor uw medewerkers door deze methodes vast te leggen. Stap 4 is het standaardiseren van de eerste 3 stappen.

S5: Standhouden: Het in stand houden van de nieuwste werkmethode en dus de eerste 4 stappen.

Naast de 5 stappen zoals hierboven beschreven vinden wij dat de 5S-methode niet uit 5 s-en (stappen) bestaat maar uit 6. De 6e stap is namelijk S6: Safety (veiligheid)

schaduwborden

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?